Składniki:
- 6 jajek,
- 1,5 szklanki cukru,
- 0,75 szklanki oleju,
- 1,5 szklanki mąki tortowej,
- 0,75 szklanki mąki ziemniaczanej,
- 1,5 łyżki octu,
- 1 olejek zapachowy,
- 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia.
Sposób przygotowania:
Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, oliwę, mąkę, zapach, ocet i proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do wcześniej przygotowanej foremki. Piec około 50 min. w temperaturze 170 stopni C.
Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj
Aktualnych informacji z Ostrowa Wielkopolskiego i powiatu ostrowskiego szukaj zawsze na stronie www.ostrow.naszemiasto.pl
Strefa Biznesu: Uwaga na chińskie platformy zakupowe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?