Przepis na aromatyczny pasztet od pań z Koła Gospodyń...

    Przepis na aromatyczny pasztet od pań z Koła Gospodyń Wiejskich w Równopolu, gmina Kaczory

    RED

    Głos Wielkopolski

    Głos Wielkopolski

    Przepis na aromatyczny pasztet od pań z Koła Gospodyń Wiejskich w Równopolu, gmina Kaczory

    Przepis na aromatyczny pasztet od pań z Koła Gospodyń Wiejskich w Równopolu, gmina Kaczory ©archiwum

    Przepis na aromatyczny pasztet od pań z Koła Gospodyń Wiejskich w Równopolu, gmina Kaczory.
    Przepis na aromatyczny pasztet od pań z Koła Gospodyń Wiejskich w Równopolu, gmina Kaczory

    Przepis na aromatyczny pasztet od pań z Koła Gospodyń Wiejskich w Równopolu, gmina Kaczory ©archiwum

    Składniki
    • 1 kg schabu
    • 1 kg wołowiny (może być mięso z kaczki lub zająca)
    • 40 dag wątróbki drobiowej
    • 2 bułki
    • 30 dag boczku
    • 3 jaja
    • cebula
    • garść grzybów suszonych
    • sól
    • pieprz
    • żurawina.
    Sposób przygotowania
    Należy ugotować mięso na rosole, przyprawić solą i pieprzem, a także sparzyć wątróbkę. Następnie bułki namoczyć w rosole, lekko ugotować grzyby i podsmażyć cebulę. W dalszej kolejności zmielić cebulę, grzyby, mięso i bułki.

    Jajka natomiast trzeba powoli roztrzepać, dolewając rosół, tak aby wyszedł krem. Na koniec, krem i żurawinę należy dodać do zmielonych składników, wymieszać i wlać do korytka. Piec 50 minut w temperaturze 170 stopni Celsjusza.

    Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj

    Aktualnych informacji z Równopola, gminy Kaczory i powiatu pilskiego szukaj zawsze na stronie www.pila.naszemiasto.pl

    Najnowsze wiadomości

    Zobacz więcej

    Najczęściej czytane

    Wideo