Składniki na babeczki:
- 30 dkg mąki pszennej (tortowa),
- 20 dkg margaryny,
- 1 łyżka kwaśnej śmietany,
- szczypta soli.
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki połączyć ze sobą. Gotowe ciasto przełożyć do foremek. Piec około 20-25 minut w temperaturze 170º C.
Składniki na sos tatarski:
- ogórek,
- pieczarki,
- cebula konserwowe,
- szczypiorek,
- szczypta pieprzu,
- szczypta soli,
- 4 łyżki majonezu.
Sposób przygotowania:
Ogórki, pieczarki, cebulę i szczypiorek pokroić w drobna kostkę, wymieszać z majonezem. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Gotowy sos tatarski przełożyć do wcześniej upieczonym babeczek. Udekorować plastrem salami lub szynki zawiniętą w rulonik.
Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj
Aktualnych informacji z Ostrowa Wielkopolskiego i powiatu ostrowskiego szukaj zawsze na stronie www.ostrow.naszemiasto.pl
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?