Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Przepis na jajka faszerowane - pomysły Koła Gospodyń Miejskich w Chodzieży

RED
Przepis na jajka faszerowane - pomysły Koła Gospodyń Miejskich w Chodzieży
Przepis na jajka faszerowane - pomysły Koła Gospodyń Miejskich w Chodzieży archiwum
Faszerowane jajka to "pewniak" na stole wielkanocnym - smakują każdemu! Zwłaszcza z tak pysznymi farszami jak te, polecane przez Koło Gospodyń Miejskich w Chodzieży.

Farsz pierwszy: 50 g sera feta,

  • 2 łyżeczki majonezu,
  • 10 kawałków suszonych pomidorów,
  • 15 oliwek,
  • sól i pieprz.

Farsz drugi:

  • 5 ugotowanych żółtek,
  • 150 g wędzonego łososia,
  • pół pęczka posiekanego koperku,
  • 2 łyżki majonezu,
  • 2 łyżki serka chrzanowego,
  • sól i pieprz.

Farsz trzeci:

  • 5 ugotowanych żółtek,
  • 150 g wędzonego łososia,
  • pół pęczka posiekanego koperku,
  • 2 łyżki majonezu,
  • 2 łyżki serka chrzanowego,
  • sól i pieprz.

Farsz czwarty:

  • 10 ugotowanych żółtek,
  • 3 łyżki majonezu,
  • 2 łyżki serka śmietanowego,
  • sól i pieprz,
  • pół pęczka posiekanego szczypiorku.

Przygotowanie:
Składniki utrzeć widelcem lub zmiksować blenderem. Gotowymi pastami faszerować jajka ugotowane na twardo.

Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj

Aktualnych informacji z Chodzieży i powiatu chodzieskiego szukaj zawsze na stronie www.chodziez.naszemiasto.pl

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski