Składniki
Biszkopt:
- 8 jaj,
- 1,5 szklanki cukru,
- 8 łyżek mąki tortowej,
- 8 łyżek mączki ziemniaczanej,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia.
Krem:
- 3 kostki Kasi,
- 7 jaj,
- 1 olejek rumowy,
- 2-3 łyżki kakao.
Dodatkowo: 20 dkg migdałów, 3 zielone galaretki.
Sposób przygotowania
Biszkopt: jajka ubić z cukrem, dodać mąkę tortową na przemian z ziemniaczaną, na koniec dodać proszek do pieczenia. Krem: jajka ubić z cukrem, tłuszcz utrzeć na gładką masę, dodać jajka z cukrem, ucierając kakao i olejek. Z papieru wykroić formę jeża, galaretki ugotować, po stężeniu pokroić w kosteczki. Z biszkoptu wykroić 3 wzory jeża i przełożyć kremem. Z reszty biszkoptu formujemy górę, wygładzamy kremem.
Biały krem - oczy, migdały - kolce.
Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj
Aktualnych informacji z gminy Grodzisk Wlkp. i powiatu grodziskiego szukaj zawsze na stronie www.grodzisk.naszemiasto.pl
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?