Przepis na krem z kaszy jaglanej w wykonaniu pań ze Stowarzyszenia Kół Gospodyń Wiejskich gminy Rakoniewice. Ten smak was zaskoczy!

Składniki:

  • 350 gram kaszy jaglanej,
  • 100 gram orzeszków pinii,
  • 20 gram płatków migdałowych,
  • 2 łyżki miodu,
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego

Sposób przygotowania:
Orzechy należy namoczyć minimum 30 minut wcześniej w ciepłej wodzie. Kaszę jaglaną gotujemy według przepisu podanego na opakowaniu. Dodajemy miód i jogurt naturalny.

Całość blendujemy na gładką masę. Dekorujemy orzechami, płatkami migdałów, świeżymi owocami i według uznania- bitą śmietaną.

Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj

Aktualnych informacji z Grodziska Wielkopolskiego i powiatu grodziskiego szukaj zawsze na stronie www.grodzisk.naszemiasto.pl