Przepis na łososia w galarecie. To popisowe danie gospodyń z Sośnicy z gminy Dobrzyca

RED
Przepis na łososia w galarecie. To popisowe danie gospodyń z Sośnicy z gminy Dobrzyca
Przepis na łososia w galarecie. To popisowe danie gospodyń z Sośnicy z gminy Dobrzyca archiwum
Koło Gospodyń Wiejskich Sośnica działa od 1957 r. Gospodynie odnoszą sukcesy w konkursach gminnych, jak i powiatowych. Potrafią nie tylko wspaniale gotować, ale i pleść wieńce dożynkowe. Dziś jednak stawiamy na kulinaria i prezentujemy przepis na łososia w galarecie.

Składniki:

  • łosoś;
  • sól;
  • morszczuk;
  • warzywa;
  • żelatyna;
  • owoce;
  • sałata dekoracyjna;
  • oliwki;
  • papryka konserwowa;
  • przyprawy;

Sposób przygotowania:
Zaczynamy od trybowania łososia, następnie przeprowadzamy szybki proces peklowania. Dalej przechodzimy do przygotowania farszu z ryby i warzyw. Kolejny krok to parowanie łososia w piecu przez około 50 minut.

Po wystygnięciu dekorujemy sałatą i owocami. Całość zalewamy żelatyną (woda + przyprawy + żelatyna + ocet).

Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj

Aktualnych informacji z Sośnicy i gminy Dobrzyca szukaj zawsze na stronie www.pleszew.naszemiasto.pl

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na Twitterze!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na Twiterze!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski