Składniki:
- łosoś;
- sól;
- morszczuk;
- warzywa;
- żelatyna;
- owoce;
- sałata dekoracyjna;
- oliwki;
- papryka konserwowa;
- przyprawy;
Sposób przygotowania:
Zaczynamy od trybowania łososia, następnie przeprowadzamy szybki proces peklowania. Dalej przechodzimy do przygotowania farszu z ryby i warzyw. Kolejny krok to parowanie łososia w piecu przez około 50 minut.
Po wystygnięciu dekorujemy sałatą i owocami. Całość zalewamy żelatyną (woda + przyprawy + żelatyna + ocet).
Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj
Aktualnych informacji z Sośnicy i gminy Dobrzyca szukaj zawsze na stronie www.pleszew.naszemiasto.pl
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?