Przepis na łososia w galarecie. To popisowe danie gospodyń z...

    Przepis na łososia w galarecie. To popisowe danie gospodyń z Sośnicy z gminy Dobrzyca

    RED

    Głos Wielkopolski

    Aktualizacja:

    Głos Wielkopolski

    Przepis na łososia w galarecie. To popisowe danie gospodyń z Sośnicy z gminy Dobrzyca
    1/3
    przejdź do galerii

    Przepis na łososia w galarecie. To popisowe danie gospodyń z Sośnicy z gminy Dobrzyca ©archiwum

    Koło Gospodyń Wiejskich Sośnica działa od 1957 r. Gospodynie odnoszą sukcesy w konkursach gminnych, jak i powiatowych. Potrafią nie tylko wspaniale gotować, ale i pleść wieńce dożynkowe. Dziś jednak stawiamy na kulinaria i prezentujemy przepis na łososia w galarecie.
    Składniki:
    • łosoś;
    • sól;
    • morszczuk;
    • warzywa;
    • żelatyna;
    • owoce;
    • sałata dekoracyjna;
    • oliwki;
    • papryka konserwowa;
    • przyprawy;
    Sposób przygotowania:
    Zaczynamy od trybowania łososia, następnie przeprowadzamy szybki proces peklowania. Dalej przechodzimy do przygotowania farszu z ryby i warzyw. Kolejny krok to parowanie łososia w piecu przez około 50 minut.

    Po wystygnięciu dekorujemy sałatą i owocami. Całość zalewamy żelatyną (woda + przyprawy + żelatyna + ocet).

    Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj

    Aktualnych informacji z Sośnicy i gminy Dobrzyca szukaj zawsze na stronie www.pleszew.naszemiasto.pl

    Najnowsze wiadomości

    Zobacz więcej

    Najczęściej czytane

    Wideo