Składniki:
- 0,5 kg mąki
- 0,25 kg masła lub margaryny
- 1 szklanka cukru pudru
- 4 żółtka
- 1 puszka kajmaku
- dodatki do dekoracji (migdały, żurawina, biały lukier, polewa czekoladowa, lukier zielony).
Przygotowanie:
Mąkę z masłem posiekać nożem, dodać cukier i żółtka, zagnieść kruche ciasto i schłodzić przez godzinę. Następnie rozwałkować i uformować kształty mazurków. Piec w nagrzanym piekarniku w 180°C przez 20 minut. Po upieczeniu rozłożyć masę kajmakową i udekorować według uznania.
Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj
Aktualnych informacji z gminy Grodzisk Wlkp. i powiatu grodziskiego szukaj zawsze na stronie www.grodzisk.naszemiasto.pl
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?