Składniki:
- 1 opakowanie mrożonego szpinaku,
- 3 ząbki czosnku,
- 2 łyżki mąki pszennej,
- 4 jajka,
- łyżka masła,
- 1 opakowanie wędzonego łososia,
- 2 serki chrzanowe,
- sól,
- pieprz,
- koperek
Sposób przygotowania:
Na maśle podsmażamy przeciśnięty przez praskę czosnek, dodajemy szpinak, sól, pieprz i dusimy na wolnym ogniu. Odstawiamy do przestygnięcia. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną masę. Żółtka dodajemy do szpinaku. Do piany porcjami dodajemy szpinak i mąkę, delikatnie mieszając.
Wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy na 15 minut do nagrzanego piekarnika (180 stopni). Przestygnięty placek smarujemy serkiem wymieszanym z koperkiem, układamy łososia. Zwijamy roladę, owijamy folią aluminiową i wkładamy na całą noc do lodówki. Kroimy w plastry.
Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj
Aktualnych informacji z Grodziska Wielkopolskiego i powiatu grodziskiego szukaj zawsze na stronie www.grodzisk.naszemiasto.pl
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?