Przepis na pieczeń rzymską od pań z KGW z Nowej Wsi w gminie Śmigiel

RED
Przepis na pieczeń rzymską od pań z KGW z Nowej Wsi w gminie Śmigiel
Przepis na pieczeń rzymską od pań z KGW z Nowej Wsi w gminie Śmigiel archiwum
Zobaczcie przepis na przepyszną pieczeń rzymską z której słyną gospodynie z KGW Nowa Wieś.

Składniki:

  • 1,20 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego,
  • 6 jajek ugotowanych na twardo,
  • 1 cebula,
  • 4 ząbki czosnku,
  • 2 jajka surowe,
  • 1 łyżka chrzanu,
  • 6 łyżek tartej bułki,
  • sól, pieprz i majeranek.

Przygotowanie:
Cebulę i czosnek drobno pokroić i zeszklić na tłuszczu (ok. 3 minuty) i dodać do mięsa razem z resztą produktów (poza jajkami na twardo) i przypraw. Wymieszać i odstawić na kilka minut. Następnie mięso rozłożyć na stolnicy formując prostokąt. Na środek ułożyć ugotowane jajka. Zwinąć mięso w rulon i obtoczyć w tartej bułce. Włożyć do podłużnej foremki i piec w temperaturze 180 oC przez 50-60 minut.

Zobacz wideo:

Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj

Aktualnych informacji z Kościana i powiatu kościańskiego szukaj zawsze na stronie www.koscian.naszemiasto.pl

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na Twitterze!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na Twiterze!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski