Składniki:
- 1,20 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego,
- 6 jajek ugotowanych na twardo,
- 1 cebula,
- 4 ząbki czosnku,
- 2 jajka surowe,
- 1 łyżka chrzanu,
- 6 łyżek tartej bułki,
- sól, pieprz i majeranek.
Przygotowanie:
Cebulę i czosnek drobno pokroić i zeszklić na tłuszczu (ok. 3 minuty) i dodać do mięsa razem z resztą produktów (poza jajkami na twardo) i przypraw. Wymieszać i odstawić na kilka minut. Następnie mięso rozłożyć na stolnicy formując prostokąt. Na środek ułożyć ugotowane jajka. Zwinąć mięso w rulon i obtoczyć w tartej bułce. Włożyć do podłużnej foremki i piec w temperaturze 180 oC przez 50-60 minut.
Zobacz wideo:
Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj
Aktualnych informacji z Kościana i powiatu kościańskiego szukaj zawsze na stronie www.koscian.naszemiasto.pl
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?