Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Przepis na pieczeń rzymską od pań z Koła Gospodyń Wiejskich w Dziembowie

RED
Przepis na pieczeń rzymską od pań z Koła Gospodyń Wiejskich w Dziembowie
Przepis na pieczeń rzymską od pań z Koła Gospodyń Wiejskich w Dziembowie archiwum
Przepis na pieczeń rzymską od pań z Koła Gospodyń Wiejskich w Dziembowie.

Składniki:

  • 700 g mielonego mięsa z indyka
  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 1 surowe jajko
  • 2 łyżeczki ziół prowansalskich
  • 2 łyżeczki bazylii
  • 2-3 łyżeczki vegety
  • po pół łyżeczki soli i pieprzu
  • 10 plastrów wędliny drobiowej.

Sposób przygotowania:
W jednej, dużej misce umieść razem zmielone mięso, surowe jajko oraz przyprawy. Całość dobrze wymieszaj i zostaw na kilka minut na blacie kuchennym. Podczas, gdy mięso przechodzi przyprawami, możesz ugotować jajka na twardo. Jajka po ugotowaniu obierz ze skorupek i rozgrzej piekarnik do 180 stopni.

Na folii rozłóż na płasko połowę mięsa, na środku ułóż plastry wędliny, a na nie jajka. Przykryj pozostałą częścią mięsa, uformuj prostokąt, owiń folią i piecz około godziny. Następnie rozetnij folię i piecz kolejne 10-15 minut, aż góra pieczeni zbrązowieje.

Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj

Aktualnych informacji z Dziembowa, gminy Kaczory i powiatu pilskiego szukaj zawsze na stronie www.pila.naszemiasto.pl

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Wskaźnik Bogactwa Narodów, wiemy gdzie jest Polska

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski