Składniki
- 1,5 litra wody,
- 3-4 jaja,
- liście laurowe,
- ziele angielskie,
- ziemniaki,
- natka pietruszki,
- sól,
- cukier,
- kwasek cytrynowy lub ocet.
Sposób przygotowania
Gotujemy 1,5 litra wody z liściem laurowym i zielem angielskim. Do gotującej wody wbijamy jajka i roztrzepujemy widelcem, aby powstały jajeczne nitki. Robimy zaklepkę z mąki i doprawiamy zupę solą, cukrem i octem. Podajemy z duszonymi ziemniakami z jajkiem lub polane tłuszczem z cebulką i skwarkami - posypane zieloną pietruszką.
Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj
Aktualnych informacji z gminy Grodzisk Wlkp. i powiatu grodziskiego szukaj zawsze na stronie www.grodzisk.naszemiasto.pl
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?