Składniki:
- 2 kg schabu,
- 2 l wody,
- 4-5 ziarenek jałowca,
- łyżka tymianku,
- łyżka bazylii,
- 2-3 ząbków czosnku - może być więcej,
- 1/2 szklanki majeranku,
- 1/3 szklanki soli.
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki razem zagotować i pozostawić do wystudzenia. Do ostudzonej zalewy włożyć przygotowany surowy schab i zagotować. Po zagotowaniu na bardzo małym ogniu, gotować wszystko jeszcze przez 45 minut. Następnie odstawić i pozostawić wszystko razem do całkowitego wystudzenia. Po wyjęciu schabu można go kroić w dowolnie grube plastry do chleba lub jako zakąskę , można też podawać z dowolnie wybranymi sosami.
Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj
Aktualnych informacji ze Zbąszynia szukaj zawsze na stronie www.zbaszyn.naszemiasto.pl
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?