Składniki
- 1,2 kg schabu,
- 0,5 kg kiełbasy dobrze wędzonej (polska extra),
- 2 słoiki chrzanu w śmietanie,
- 14 jajek,
- 0,5 kostki margaryny,
- 2 łyżki masła,
- sól,
- pieprz.
Sposób przygotowania
Schab posypać solą, pieprzem, delikatem Knorr, obtoczyć w musztardzie i na oleju usmażyć w całości do miękkości. Wystudzić. Schab pokroić w grubą kostkę (ok. 1,5 cm), kiełbasę podobnie. Jaja ugotować na twardo (tak na 90%) i pokroić w jeszcze grubszą kostkę. Lekko posolić, polać roztopionym masłem i delikatnie obsmażyć na patelni.
W dużym rondlu roztopić margarynę, włożyć kiełbasę i mięso, chwilę podsmażyć (ok. 5 min), popieprzyć, dodać chrzan, dokładnie wymieszać i gotowe. Jeżeli chrzan będzie suchy, dodać łyżkę majonezu. Podawać na ciepło.
Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj
Aktualnych informacji z Krotoszyna i powiatu krotoszyńskiego szukaj zawsze na stronie www.krotoszyn.naszemiasto.pl
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?