Składniki:
- udko z kurczaka,
- pieczarki,
- kiszona kapusta,
- sól,
- pieprz,
- przyprawa do kurczaka,
- oliwa,
- cebula
Sposób przygotowania:
Udka należy wytrybować, posypać przyprawą do kurczaka i solą i odstawić na około 2 godziny. Pieczarki zetrzeć na tarce, kapustę i cebulę posiekać, wszystko razem usmażyć na oliwie. Dodać sól, pieprz. Farszem wypełnić wytrybowane udka, zawinąć i spiąć wykałaczkami. Piec około 40 minut.
Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj
Aktualnych informacji z Grodziska Wielkopolskiego i powiatu grodziskiego szukaj zawsze na stronie www.grodzisk.naszemiasto.pl
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?