Składniki:
- 6 szt. białej kiełbasy surowej,
- 2 szt. cebuli,
- 1 główka czosnku,
- majeranek,
- olej do wysmarowania naczynia żaroodpornego.
Sposób przygotowania:
Cebulę pokroić w piórka, czosnek w plastry. Białą kiełbasę nakłuć kilka razy wykałaczką.
Naczynie żaroodporne wysmarować olejem, na dno położyć połowę cebuli i połowę czosnku, a następnie kiełbasę. Między kiełbasy włożyć pozostałą cebulę i czosnek.
Posypać po wierzchu majerankiem i zapiekać pod przykryciem przez około 1,5 godziny w piekarniku w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Można podawać z chrzanem lub dodatkiem sałatki jarzynowej.
Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj
Aktualnych informacji z Chodzieży i powiatu chodzieskiego szukaj zawsze na stronie www.chodziez.naszemiasto.pl
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?