Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Przepis na zapiekaną białą kiełbasę z Centrum Edukacji Zawodowej w Chodzieży

RED
Przepis na zapiekaną białą kiełbasę z Centrum Edukacji Zawodowej w Chodzieży
Przepis na zapiekaną białą kiełbasę z Centrum Edukacji Zawodowej w Chodzieży archiwum
Podstawę tej aromatycznej potrawy stanowi dobrej jakości kiełbasa. Uczniowie i nauczyciele Centrum Edukacji Zawodowej w Chodzieży przygotowują ją własnoręcznie.

Składniki:

  • 6 szt. białej kiełbasy surowej,
  • 2 szt. cebuli,
  • 1 główka czosnku,
  • majeranek,
  • olej do wysmarowania naczynia żaroodpornego.

Sposób przygotowania:
Cebulę pokroić w piórka, czosnek w plastry. Białą kiełbasę nakłuć kilka razy wykałaczką.
Naczynie żaroodporne wysmarować olejem, na dno położyć połowę cebuli i połowę czosnku, a następnie kiełbasę. Między kiełbasy włożyć pozostałą cebulę i czosnek.

Posypać po wierzchu majerankiem i zapiekać pod przykryciem przez około 1,5 godziny w piekarniku w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Można podawać z chrzanem lub dodatkiem sałatki jarzynowej.

Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj

Aktualnych informacji z Chodzieży i powiatu chodzieskiego szukaj zawsze na stronie www.chodziez.naszemiasto.pl

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski