Jego rodzina i znajomi twierdzą, że zdecydowanie najbardziej lubią go w kulinarnym wydaniu, kiedy zakłada fartuch i udaje się do kuchni przygotować… ślepe ryby, szare kluchy, czy placki ziemniaczane. Doskonała jest też kaczka pieczona z pyzami. Zresztą wszystko, co wychodzi spod jego ręki, jest naprawdę smakowite.
Lubi szukać i próbować starych wielkopolskich przepisów. Zależy mu na tym, aby nie zginęły z naszych jadłospisów. Książka, którą napisał wraz z Andrzejem Niczyperowiczem "365 obiadów babci Moniki", to już dzisiaj pozycja klasyczna, która znajduje się prawie w każdym wielkopolskim domu. Tam można znaleźć te najbardziej klasyczne, ale też te mniej spotykane obecnie przepisy z naszej regionalnej kuchni.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?