Składniki:
2 kg włoszczyzny oczyszczonej i pokrojonej w kawałki
3 listki laurowe
8 ziarenek pieprzu
4 ząbki czosnku
5 cm korzenia imbiru
sól
2 cebule
pęczek natki pietruszki
Przygotowanie:
Wszystkie składniki bez cebuli i natki pietruszki zalać trzema litrami zimnej wody i zagotować.
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Zmniejszyć gaz, delikatnie posolić i gotować na małym ogniu około 40 min. Cebulę pokroić na ćwiartki, przypalić nad ogniem i razem z natką wrzucić do rosołu. Gotować jeszcze pół godziny.
Odczekać 10 minut i przecedzić. Gotować sam płyn, odkryty, aż zostanie ok. 1,5 litra gotowego rosołu.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?