Składniki:
- garść makaronu farfalle/ kokardki
- 1 łyżeczka oliwy
- 4 pomidory koktajlowe
- kopiasta łyżka ugotowanego groszku
- zioła włoskie w młynku Kotanyi
- świeży tymianek
- 3 plastry wędzonego łososia
- 2 jajka ugotowane na twardo
Przygotowanie:
Gotujemy makaron al dente z solą ok. 12 minut. Makaron odcedzamy, przelewamy zimną wodą. Umyte pomidorki kroimy na pół, doprawiamy ziołami włoskimi i listkami świeżego tymianku, rozgniatamy pół ząbka czosnku. Grillujemy pomidory z czosnkiem na suchej patelni, następnie skrapiamy oliwą, dodajemy groszek i makaron, mieszamy wszystko i przekładamy na talerz wyłożony plastrami gotowanego jajka, obkładamy "różyczkami" wędzonego łososia. Podajemy zaraz po przygotowaniu.
ZAGŁOSUJ NA TEGO KANDYDATA W PLEBISCYCIE
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?