Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Sałatka farfalle z łososiem, grillowanymi pomidorami i jajkiem

Jolanta Perz-Straga
Jolanta Perz-Straga
Prezentujemy przepis konkursowy na danie z jajkiem. Jego autorem jest Jolanta Perz-Straga.

Składniki:

  • garść makaronu farfalle/ kokardki
  • 1 łyżeczka oliwy
  • 4 pomidory koktajlowe
  • kopiasta łyżka ugotowanego groszku
  • zioła włoskie w młynku Kotanyi
  • świeży tymianek
  • 3 plastry wędzonego łososia
  • 2 jajka ugotowane na twardo

Przygotowanie:
Gotujemy makaron al dente z solą ok. 12 minut. Makaron odcedzamy, przelewamy zimną wodą. Umyte pomidorki kroimy na pół, doprawiamy ziołami włoskimi i listkami świeżego tymianku, rozgniatamy pół ząbka czosnku. Grillujemy pomidory z czosnkiem na suchej patelni, następnie skrapiamy oliwą, dodajemy groszek i makaron, mieszamy wszystko i przekładamy na talerz wyłożony plastrami gotowanego jajka, obkładamy "różyczkami" wędzonego łososia. Podajemy zaraz po przygotowaniu.
ZAGŁOSUJ NA TEGO KANDYDATA W PLEBISCYCIE

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski