Składniki:
- 1 opakowanie paluszków surimi
- 1 duży jogurt (dla dietetyków może być light)
- 1 łyżka majonezu
- 5-6 gotowanych jajek
- sól, pieprz, czerwona ostra papryka
- 1 zielony ogórek ok. 200 dkg
- Koperek lub szczypiorek do dekoracji
Wykonanie:
Rozmrożone paluszki, obrany ogórek i ugotowane jajka kroję w kostkę o boku do ok. 1 cm. Całość delikatnie mieszam.
Do miseczki wylewam jogurt, dodaję majonez i do smaku sól, pieprz i paprykę. Wiadomo, kto lubi pikantniej , to więcej pieprzu i papryki, a kto nie - tylko tyle, by sos nabrał kolorków.
Dokładnie mieszam i wlewam do sałatki.
Całość mieszam i posypuję, czym akurat mam - koperkiem albo szczypiorkiem.
Sałatka musi postać w lodówce, przynajmniej pół godziny, aby "przeszła" smakiem.
Przygotowanie nie trwa chyba nawet 15 minut, a jaki efekt!
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?