Składniki
- sałata lodowa
- rzodkiewka
- czerwona papryka
- jabłko
- czerwona cebula
- słonecznik
Przygotowanie
Do szklanego półmiska wkładamy poszatkowaną sałatę lodową, pokrojone w drobne kosteczki paprykę, rzodkiewkę, jabłko i cebulę. Wszystko mieszamy. Do smaku można dodać sól i pieprz. Na patelni na wolnym ogniu prażymy słonecznik, delikatnie, aż do pierwszego zarumienienia. Następnie przesypujemy go do naszej misy z sałatką. Na koniec, tuż przed podaniem, całość możemy polać sosem greckim lub pokropić oliwą z oliwek.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?