Sałatka z jarmużu z sosem musztardowo-miodowym

Anastazja Bezduszna
Przepis przygotował Robert Muzyczka, Szef Kuchni - Dwór Korona Karkonoszy.
Przepis przygotował Robert Muzyczka, Szef Kuchni - Dwór Korona Karkonoszy. Robert Muzyczka
Udostępnij:
Przestawmy się na zdrowe jedzenie, a nie tymczasowe katowanie organizmu, który nie lubi zmian. Początkowo z pewnością nie będzie to łatwe, ale naprawdę warto. Organizm odpłaci nam za to z nawiązką, zyskamy nie tylko figurę, ale i zdrowie.

Składniki:

  • 6-7 liści jarmużu,
  • 1 żółty melon,
  • 100 g czerwonych winogron,
  • 100 g sera żółtego,
  • 100 g pestek dyni,
  • pieprz świeżo i grubo zmielony do smaku

Sos:

  • 3 łyżki musztardy,
  • 3 łyżki miodu,
  • sok z połówki
  • cytryny,
  • 3 łyżki oleju

Sposób przygotowania:
Liście jarmużu dokładnie myjemy, wycinamy i odrzucamy twarde części, a resztę najlepiej poszarpać.
Melona obieramy, kroimy w cząstki. Winogrona przecinamy na pół, a ser kroimy w kostkę.
Dodajemy uprażone na suchej patelni pestki dyni.
Wszystkie składniki do sosu dokładnie mieszamy. Przygotowany sos musztardowo-miodowy dodajemy do sałatki i mieszamy. Gotową sałatkę oprószamy świeżo zmielonym pieprzem.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie