Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Salmonella w mięsie i kiełbasie. Główny Inspektorat Sanitarny ostrzega i wycofuje produkty ze sklepów. Sprawdź, czy je kupiłeś!

MIKO
W surowej kiełbasie oraz mięsie garmażeryjnym z łopatki wieprzowej wykryto pałeczki salmonelli. Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie.Sprawdź, czy kupiłeś te produkty. Przejdź do kolejnego zdjęcia --->
W surowej kiełbasie oraz mięsie garmażeryjnym z łopatki wieprzowej wykryto pałeczki salmonelli. Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie.Sprawdź, czy kupiłeś te produkty. Przejdź do kolejnego zdjęcia --->PIXABAY
W surowej kiełbasie oraz mięsie garmażeryjnym z łopatki wieprzowej wykryto pałeczki salmonelli. Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie. Sprawdź, których produktów unikać - lub zwrócić do sklepu.

GIF wykrył salmonellę w mięsie i kiełbasie pochodzących od jednego producenta. Wszystkie zakupione produkty z podejrzanych i wycofanych serii można i należy zwrócić w miejscu zakupu. Podstawą zwrotu będzie etykieta produktu z wymienionym poniżej numerem partii (72), bez konieczności okazania dowodu zakupu. Pałeczki salmonelli są w Polsce główną przyczyną zatruć pokarmowych.

Wycofane ze sprzedaży produkty to:

Kiełbasa surowa metka łososiowa MAP

  • Producent – P.W. KIER Elżbieta Klimacka, Zakład Przetwórstwa Mięsnego, 86-140 Drzycim, Jastrzębie 30, weterynaryjny numer identyfikacyjny 04140203
  • Numer partii – 72
  • Data produkcji – 13.03.2019 r.
  • Data przydatności do spożycia – 03.04.2019 r.

Mięso garmażeryjne z łopatki wieprzowej

  • Producent – P.W. KIER Elżbieta Klimacka Zakład Przetwórstwa Mięsnego, 86-140 Drzycim, Jastrzębie 30, weterynaryjny numer identyfikacyjny 04140203
  • Numer partii – 72
  • Data produkcji – 13.03.2019 r.
  • Data przydatności do spożycia – 24.03.2019 r.

Czytaj też: Salmonella w jajkach z Biedronki. Sanepid kazał je wycofać ze sklepów

Kiełbasa surowa metka łososiowa

  • Producent – P.W. KIER Elżbieta Klimacka, Zakład Przetwórstwa Mięsnego, 86-140 Drzycim, Jastrzębie 30, weterynaryjny numer identyfikacyjny 04140203
  • Numer partii – 72
  • Data produkcji – 13.03.2019 r.
  • Data przydatności do spożycia – 27.03.2019 r.
W surowej kiełbasie oraz mięsie garmażeryjnym z łopatki wieprzowej wykryto pałeczki salmonelli. Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie.Sprawdź, czy kupiłeś te produkty. Przejdź do kolejnego zdjęcia --->

Salmonella w mięsie i kiełbasie. Główny Inspektorat Sanitarn...

Produkty pochodzą z zakładu przetwórstwa mięsnego w Jastrzębiu. Pałeczki salmonelli wykryto podczas kontroli zleconej przez producenta.

Co zrobić z zakupionym mięsem?

Firma Zakłady Mięsne Kier przeprasza wszystkich klientów za zaistniałe niedogodności, jednocześnie dodając, że zakupione produkty można zwrócić w miejscu zakupu. Podstawą zwrotu będzie etykieta produktu z wymienionym powyżej numerem partii (72), bez konieczności okazania dowodu zakupu.

Do dyspozycji klientów została uruchomiona także specjalna infolinia: +48 509 656 328, w dni robocze od 7:00 do 15:00.

Zobacz też:

Chętnie sięgamy po marki własne. W niektórych dyskontach stanowią one ponad połowę koszyka.Zobacz ranking --->

O ile tańsze są produkty marek własnych? Sprawdź

"Nośnikiem zakażenia były ciasta z kremem”. Kontrole sanepidu po zatruciach w warszawskich kawiarniach:

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wideo
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski