Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Schab z żurawiną

Adrianna Kasperska
123rf
Prezentujemy przepis na schab z żurawiną. Jego autorem jest Adrianna Kasperska.

Schab z żurawiną

Składniki:

  • 2 kg schabu bez kości
  • 850g suszonej żurawiny
  • 3 kieliszki rumu
  • 8 łyżek miodu
  • 75 g płatków migdałowych

Przygotowanie:

Ugotuj żurawinę w rumie i 6 łyżkach miodu. Odstaw konfiturę do przestudzenia. Nadziej nią mięso. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni na 40 minut. Schab oblej 2 łyżkami miodu i posyp płatkami migdałów.

Smacznego!

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski