Schab z żurawiną
Składniki:
- 2 kg schabu bez kości
- 850g suszonej żurawiny
- 3 kieliszki rumu
- 8 łyżek miodu
- 75 g płatków migdałowych
Przygotowanie:
Ugotuj żurawinę w rumie i 6 łyżkach miodu. Odstaw konfiturę do przestudzenia. Nadziej nią mięso. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni na 40 minut. Schab oblej 2 łyżkami miodu i posyp płatkami migdałów.
Smacznego!
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?