Składniki:
1 kg skrzydełek
Marynata:
1 mały słoiczek ketchupu,
3 łyżki miodu,
1 łyżka maggi,
1/2 łyżki ostrej papryki,
około łyżki vegety,
olej
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Przygotowanie:
Wszystkie składniki marynaty wymieszać. Skrzydełka posmarować marynatą, odstawić w chłodne miejsce na co najmniej 6 godzin. Piec około godziny w temperaturze 200 stopni.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?