Śniadaniowe rollsy z omleta [PRZEPIS]

    Śniadaniowe rollsy z omleta [PRZEPIS]

    AB

    Głos Wielkopolski

    Aktualizacja:

    Głos Wielkopolski

    Przepis na rollsy z serkiem w plastrach to propozycja, która ze zwykłego śniadania uczyni wyjątkowo efektowną i pyszną ucztę.
    Śniadaniowe rollsy z omleta [PRZEPIS]

    ©Lactima

    Składniki (2 porcje):
    • 3 jajka
    • 2-3 łyżki mąki
    • 1 łyżka masła
    • szczypta ziół prowansalskich
    • ser topiony w plastrach z szynką
    • sałata
    • czerwona papryka
    • 1/4 szklanki mleka
    • Śmietankowy serek twarogowy


    Sposób przygotowania:
    Do miski wbij jajka, dodaj mleko, a następnie wsyp sól, pieprz i zioła prowansalskie. Całość delikatnie roztrzep. Rozgrzej patelnię z dodatkiem masła. Na patelnię wlej 1/2 porcji przygotowanych jajek, smaż z dwóch stron na złoty kolor (jak naleśniki). Cienkie omlety posmaruj serkiem twarogowym i ułóż na nim sałatę, pokrojoną paprykę oraz ser topiony w plasterkach. Zwiń omlet w roladkę. Potnij na mniejsze kawałki.

    Czytaj treści premium w Głosie Wielkopolskim Plus

    Nielimitowany dostęp do wszystkich treści, bez inwazyjnych reklam.

    Komentarze (1)

    Dodajesz komentarz jako: Gość

    Dodając komentarz, akceptujesz regulamin forum

    Liczba znaków do wpisania:

    zaloguj się

    Autor komentarza nie dodał zdjęcia
    ?

    emku (gość)

    Zgłoś naruszenie treści

    a ile jajek i mleka???

    Najnowsze wiadomości

    Zobacz więcej

    Najczęściej czytane

    Polecamy

    Wideo