Sprawdzian 2016: Język hiszpański [ODPOWIEDZI, ARKUSZE CKE]

KS, AB, KAEF
Sprawdzian 2016: Język hiszpański [ODPOWIEDZI, ARKUSZE CKE]
Sprawdzian 2016: Język hiszpański [ODPOWIEDZI, ARKUSZE CKE] CKE
Udostępnij:
Sprawdzian 2016: Język hiszpański [ODPOWIEDZI, ARKUSZE CKE] - jeśli właśnie język hiszpański wybraliście na sprawdzianie 2016 gimnazjalisty, to właśnie tutaj znajdziecie poprawne odpowiedzi. Sprawdźcie, jak Wam poszło!

Sprawdzian 2016: Język hiszpański [ODPOWIEDZI, ARKUSZE CKE]

Zadanie 1.
Usłyszysz dwukrotnie trzy teksty. Na podstawie informacji zawartych w nagraniu zdecyduj, czy podane zdania (1.1.–1.3.) są prawdziwe (TAK), czy fałszywe (NIE). Wpisz znak X w kratkę obok poprawnej odpowiedzi.

1.1. Dziewczynka opowiada o podróży. TAK
1.2. Tata i córka rozmawiają o wyjściu na zakupy. NIE
1.3. Chłopiec prosi o coś mamę. TAK

Zadanie 2.
Usłyszysz dwukrotnie trzy dialogi (2.1.–2.3.). Do każdego z nich dopasuj miejsce, w którym dialog się odbywa (A–D). Wpisz rozwiązania w kratki. Uwaga! Jedno miejsce zostało podane dodatkowo i nie pasuje do żadnego dialogu.

ODPOWIEDŹ:
2.1 C
2.2 A
2.3 B

Zadanie 3.
Usłyszysz dwukrotnie dialog. Na podstawie informacji w nim zawartych dopasuj do każdego imienia (3.1.–3.4.) właściwą postać (A–E) przedstawioną na obrazku. Wpisz odpowiednią literę w kratkę obok każdego imienia. Uwaga! Jedna postać na obrazku,
oznaczona literą, jest przedstawiona dodatkowo i nie pasuje do żadnego imienia.

ODPOWIEDŹ:
3.1. María - C
3.2. Ana - A
3.3. Cristina - E
3.4. Sofía - B

Zadanie 4.
Usłyszysz dwukrotnie pięć tekstów. Na podstawie informacji zawartych w nagraniu w zadaniach 4.1.–4.5. z podanych odpowiedzi wybierz właściwą. Wpisz znak X w kratkę obok odpowiedzi A, B albo C.


ODPOWIEDŹ:
4.1 B
4.2 C
4.3 B
4.4 B
4.5 A

Zadanie 5.
Uzupełnij każdą rozmowę brakującą wypowiedzią. Wpisz w każdą kratkę literę A, B albo C.

ODPOWIEDŹ:
5.1 C
5.2 B
5.3 B

Zadanie 6.
Dla każdej z opisanych sytuacji (6.1.–6.5.) wybierz właściwą reakcję (A–F). Wpisz odpowiednią literę w kratkę obok każdego opisu sytuacji. Uwaga! Jedna reakcja nie pasuje do żadnej sytuacji.

6.1. Kolega pyta Cię, czy podoba Ci się nowa książka o dinozaurach. Co mu odpowiesz?
6.2. Koleżanka pyta Cię, co kupiłeś/kupiłaś koledze w prezencie. Co jej odpowiesz?
6.3. Chcesz poprosić koleżankę, aby oddała Ci Twoją książkę. Co jej powiesz?
6.4. Kolega pyta Cię, co będziesz robić po południu. Co mu odpowiesz?
6.5. Kolega pyta Cię, kim będziesz w przyszłości. Co mu odpowiesz?

A. Voy a leer un libro, ¿y tú?
B. ¿Quieres un libro de regalo?
C. Es muy interesante, me gusta.
D. Un buen libro. Creo que le va a gustar.
E. Quiero ser autor de libros para niños, ¿y tú?
F. ¿Puedes traerme mi libro mañana? Lo necesito.

ODPOWIEDŹ:
6.1 C
6.2 D
6.3 F
6.4 A
6.5 E

Zadanie 7.
W zdaniach 7.1.–7.3. wybierz właściwe zakończenie, zgodne z ilustracją. Wpisz znak X w kratkę obok odpowiedzi A, B albo C.

7.1. La mujer está haciendo
A. té.
B. salchichas.
C. una ensalada.

7.2. Los niños están
A. cocinando.
B. comiendo.
C. jugando.

7.3. El gato está
A. sobre la silla.
B. debajo de la mesa.
C. al lado del hombre.

ODPOWIEDŹ:
7.1 C
7.2 C
7.3 A

Zadanie 8.
Przeczytaj tekst. Spośród wyrazów podanych w ramce wybierz te, które poprawnie uzupełniają luki 8.1.–8.3. Wpisz odpowiednią literę (A–F) obok numeru każdej luki. Uwaga! Trzy wyrazy zostały podane dodatkowo i nie pasują do żadnej luki.

ODPOWIEDŹ:
8.1 C
8.2 B
8.3 D

Zadanie 9.
Zdecyduj, o czym jest każdy tekst (9.1.–9.3.). Dopasuj do każdego tekstu właściwy temat (A–D). Wpisz odpowiednią literę w każdą kratkę. Uwaga! Jeden temat nie pasuje do żadnego tekstu.

ODPOWIEDŹ:
9.1 A
9.2 D
9.3 C

Zadanie 10.
Przeczytaj teksty (A–E). Uzupełnij tabelę, wpisując w każdą kratkę (10.1.–10.4.) odpowiednią literę, którą oznaczony jest tekst. Uwaga! Jeden tekst pozostanie niewykorzystany.


ODPOWIEDŹ:
10.1 C
10.2 B
10.3 E
10.4 A

Zadanie 11.
Przeczytaj tekst. Wybierz poprawną odpowiedź na pytania 11.1.–11.4. Wpisz znak X w kratkę obok odpowiedzi A, B albo C.


ODPOWIEDŹ:
11.1 A
11.2 C
11.3 A
11.4 B

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie