Składniki
- 3,5 kg ziemniaków
- 3 jajka
- 25 dag mąki ziemniaczanej
- pieprz o sól do smaku
Przygotowanie
Pół kilograma ziemniaków ugotować i przekręcić przez maszynkę. Pozostałe ziemniaki zetrzeć na tarce lub w sokowirówce, odcedzić, zlać wodę, zostawiając gęsty ,,krochmal". Ubić całe jajka z pieprzem i solą, dodać pozostałe składniki, wymieszać. Kłaść na wrzątek, przed włożeniem każdej kluchy zanurzając w nim łyżkę. Gotować 15 minut.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?