Składniki na szaszłyki:
- 2 żółte papryki
- 360g wędzonego łososia
- 300g pieczarek
- 2 cebule
- 5 ogórków gruntowych
Składniki na pastę:
- 3 czerwone papryki
- 2 jajka
- 400g twarogu półtłustego
- 1 por
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka musztardy
- kurkuma
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Pokrój składniki na szaszłyki w kostkę i nakładaj na wykałaczki do szaszłyków w dowolnej kolejności.
Ugotuj jajka. Pokrój bardzo drobno jajka, twarożek, porę i papryki. Wrzuć do miski. Dodaj kurkumę, sól, pieprz, majonez i musztardę. Wymieszaj. Szaszłyki podawaj z pastą.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?