18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Szparagi z szynką parmeńską na jajku sadzonym

ELKA
Proste i smaczne

Składniki:

  • szynka parmeńska
  • szparagi białe (cienkie)
  • jajka

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Przygotowanie:
Szparagi obrać, lekko obgotować. Półtwarde (po dwie sztuki) zawinąć w szynkę parmeńską (a jak ktoś woli bardziej po polsku, to w plaster boczku). Zgrillować. W tym czasie usmażyć jajka sadzone. Podawać szparagi w szynce i na to jajko sadzone posypane koperkiem, jak ktoś lubi.

Wideo

Komentarze 1

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

m
maria n
Cienkie szparagi to zawsze stare szparagi-niesmaczne! Szparag im młodszy tym grubszy, bo karpa jest mloda i zywotna. Na rynku wmawiają nam, ze te cienkie szparagi to młode.Ci, co nigdy ich nie hodowali, nabieraja się. Never cienkie!
Dodaj ogłoszenie