Składniki:
- 3 duże buraki
- 1 opakowanie mascarpone
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- 50 gramów cukru pudru
- 4 gałki lodów waniliowych
- 300 ml soku malinowego
- 1 tabliczka czekolady
- kilka listków mięty
Przygotowanie:
Buraki umyć, ułożyć na blasze do pieczenia, zalać sokiem malinowym, dodać 200 ml wody, przykryć folią aluminiową i wstawić do piekarnika na 160 stopni na 80 minut.
Serek mascarpone, cukier waniliowy i cukier puder zmiksować na krem. Wystudzone buraki obrać i pokroić w cienkie plastry, przy pomocy szklanki można wyciąć ładne okrągłe kształty.
Przełożyć buraki kremem, gdy ponownie zacznie czekolada zastygać polać nią torciki. Gdy czekolada ostygnie na górze położyć gałkę lodów waniliowych i listek mięty.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?