Ciasto
- 8 jajek
- 25 dag zmielonych fistaszków
- 25 dag mąki
- 25 dag cukru
- Mały proszek do pieczenia
- Łyżka oleju
Blat kokosowy:
- 9 białek
- 9 łyżek cukru
- 70 g wiórków kokosowych
Masa:
- 4 jajka
- 1/2 szklanki cukru pudru
- Kostka masła
- słoik kremu Snickers
Dekoracja:
- krem czekoladowy lub polewa czekoladowa
- wiórki z białej czekolady
Wykonanie:
Białka ubić na sztywną pianę. Pozostałe składniki zmiksować razem dodając na końcu białka. Piec 50 minut w temperaturze 180 stopni. Ostudzić i przekroić na dwa placki.
Blat kokosowy: Białka ubij, dodając cukier puder i na końcu wiórki. Piecz w tortownicy na złoty kolor w 200 stopniach.
Masa: Ubić jajka z cukrem na parze. Ostudzić. Masło utrzeć do białości, dodać ubite jajka a następnie krem Snickers i ucierać aż, masa będzie jednolita.
Przekładać kolejno placek, masę, blat kokosowy, masę i kolejny placek. Udekorować kremem lub polewą czekoladową. Brzegi posypać wiórkami białej czekolady.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?