Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Tort snickers

Sandra Siebert
Tort snickers
Tort snickers Sandra Siebert
Prezentujemy przepis konkursowy na danie z czekoladą. Jego autorem jest Sandra Siebert.

Ciasto

  • 8 jajek
  • 25 dag zmielonych fistaszków
  • 25 dag mąki
  • 25 dag cukru
  • Mały proszek do pieczenia
  • Łyżka oleju

Blat kokosowy:

  • 9 białek
  • 9 łyżek cukru
  • 70 g wiórków kokosowych

Masa:

  • 4 jajka
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • Kostka masła
  • słoik kremu Snickers

Dekoracja:

  • krem czekoladowy lub polewa czekoladowa
  • wiórki z białej czekolady

Wykonanie:
Białka ubić na sztywną pianę. Pozostałe składniki zmiksować razem dodając na końcu białka. Piec 50 minut w temperaturze 180 stopni. Ostudzić i przekroić na dwa placki.

Blat kokosowy: Białka ubij, dodając cukier puder i na końcu wiórki. Piecz w tortownicy na złoty kolor w 200 stopniach.

Masa: Ubić jajka z cukrem na parze. Ostudzić. Masło utrzeć do białości, dodać ubite jajka a następnie krem Snickers i ucierać aż, masa będzie jednolita.

Przekładać kolejno placek, masę, blat kokosowy, masę i kolejny placek. Udekorować kremem lub polewą czekoladową. Brzegi posypać wiórkami białej czekolady.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski