Składniki:
30 dag cielęciny z kością
1 kg wołowiny z kością
pół (ok. 80 dag) kury
2-3 średnie marchewki
2 nieduże pietruszki
mały por
mały seler
2 średnie cebule
3 suszone grzyby
po kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego
2 liście laurowe
maggi
sól
Przygotowanie:
Mięso włożyć do garnka, dodać przyprawy. Wlać 3,5 litra zimnej wody, przykryć i zagotować.
Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować około 1,5 h. Obrać warzywa i pokroić. Cebulę przekroić na połówki, opiec.
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Po godzinie gotowania posolić lekko, dołożyć grzyby i pozostałe warzywa.
Gotować aż mięso i warzywa będą miękkie. Dodać maggi i zagotować. Wyjąć mięso z garnka, a wywar przecedzić przez sito.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?