18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Wielkanoc: Jajka w boczkowej skórce

Elżbieta Podolska
Świąteczna wariacja na temat jaja sadzonego

Składniki:
4 plasterki boczku wędzonego,
2 jajka,
sól,
pieprz młotkowany,
rzeżucha

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Przygotowanie:
W kokilkach ułożyć plasterki boczku tak, aby część boczku była na dnie. Wbić ostrożnie jajka. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 C około 20 minut. Po wyjęciu udekorować np. rzeżuchą. Podawać na ciepło.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie