Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Wielkanoc: Vol au vent z pastami smakowymi

Elżbieta Podolska
Jak urozmaicić wielkanocny stół - przepisy Tomasza Różańskiego, szefa kuchni IBB Andersia Hotel.

Składniki:
Gotowe foremki z ciasta francuskiego przeznaczone do Finger Food
(do kupienia w dobrych marketach),
twaróg,
mleko,
ulubione nasze dodatki smakowe

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Przygotowanie:
Można przygotować np. zestaw past: pasta twarogowa ze szpinakiem, pasta twarogowa z wędzonym łososiem, pasta twarogowa z zielonego ogórka, pasta twarogowa z tuńczyka.
Twaróg utrzeć z mlekiem i dodać odpowiedni składnik charakteryzujący pastę (np. szpinak, tuńczyk). Doprowadzić do gładkiej konsystencji, doprawić. Napełnić rękaw do dekorowania z końcówką w kształcie gwiazdki. Pastę twarogową wyciskać do foremek przez rozetkę i udekorować.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski