18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Wytrawne muffinki

Anastazja Bezduszna
123rf
Muffinki z fetą i pomidorem to dobra przekąska. Ich wytrawny smak kusi tak samo jak muffinki serwowane na słodko.

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szklanka mleka
  • 100 g masła
  • 1 jajko
  • 2 niewielkie pomidory
  • 80 g sera feta
  • sól, pieprz, ostra papryczka, ulubione zioła

Sposób przygotowania:
Pomidory i ser feta kroimy w drobną kostkę. Pozostałe składniki dokładnie mieszamy. Gdy są już połączone dodajemy pomidory i fetę. Do formy na muffinki wlewamy ciasto, ale nie do pełna, musimy zostawić trochę miasta, by ciasto mogło swobodnie wyrosnąć. Na wierzch muffinek można położyć plasterek pomidora. Pieczemy około 30 minut w nagrzanym do 200 stopni piekarniku.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski