Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Zapiekanka schabowa

Agata Draht
Zapiekanka schabowa
Zapiekanka schabowa Agata Draht
Prezentujemy przepis konkursowy na zapiekankę schabową. Jego autorem jest Agata Draht.

Zapiekanka schabowa

Składniki:

  • 0,5 kg schabu bez kości
  • 25 dag pieczarek
  • 2 cebule
  • 4 marchewki
  • 30 dag żółtego sera
  • 5-6 łyżek majonezu
  • sól
  • pieprz

Wykonanie:
Obieramy warzywa i kroimy w plasterki. Do naczynia żaroodpornego układamy warstwami marchewkę, następnie cebulę. Myjemy mięso, osuszamy, kroimy w plastry i rozbijamy tłuczkiem. Posypujemy solą i pieprzem. Kładziemy na cebulę, potem pieczarki. Smarujemy majonezem i na wierzch ścieramy na tarce żółty ser. Pieczemy około godzinę w 190 stopni.

Smacznego!

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski