Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Żeberka w miodzie

Iwona Klocko
123rf
Prezentujemy przepis na żeberka w miodzie. Jego autorek jest Iwona Klocko.

Żeberka na miodzie

Dzięki marynacie miodowej żeberka są aromatyczne i delikatne w smaku.

Składniki:

  • 1,5 kg żeberek wieprzowych
  • 250 ml keczupu
  • 60 ml miodu
  • 60 ml sosu sojowego
  • przyprawa grillowa do mięsa lub do żeberek

Przygotowanie:

Przygotować marynatę: w głębokiej misce wymieszać ze sobą: keczup, miód, sos sojowy i przyprawę grillową do żeberek.

Żeberka obtoczyć i zanurzyć w marynacie. Przykryć i odstawić do lodówki na 24 godziny.

Gotowe żeberka owinąć osobno w folię i położyć na rozgrzanym grillu. Piec około 30-35 minut, obracając od czasu do czasu. Upieczone żeberka wyciągnąć z folii i położyć na chwilę na grillu, aby się ładnie zrumieniły.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski