Żeberka na miodzie
Dzięki marynacie miodowej żeberka są aromatyczne i delikatne w smaku.
Składniki:
- 1,5 kg żeberek wieprzowych
- 250 ml keczupu
- 60 ml miodu
- 60 ml sosu sojowego
- przyprawa grillowa do mięsa lub do żeberek
Przygotowanie:
Przygotować marynatę: w głębokiej misce wymieszać ze sobą: keczup, miód, sos sojowy i przyprawę grillową do żeberek.
Żeberka obtoczyć i zanurzyć w marynacie. Przykryć i odstawić do lodówki na 24 godziny.
Gotowe żeberka owinąć osobno w folię i położyć na rozgrzanym grillu. Piec około 30-35 minut, obracając od czasu do czasu. Upieczone żeberka wyciągnąć z folii i położyć na chwilę na grillu, aby się ładnie zrumieniły.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?