Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

5 gwiazdek Głosu. Tatar z Restauracji Hotelu Mercure

ELKA
Tatar - Restauracji Hotelu Mercure z Poznania - wyślij sms o treści TATAR.6 na numer 72355 (koszt 2.46 zł z VAT)
Tatar - Restauracji Hotelu Mercure z Poznania - wyślij sms o treści TATAR.6 na numer 72355 (koszt 2.46 zł z VAT) Elżbieta Podolska
Zapraszamy do głosowania i smakowania tatarów mięsnego i jarskiego do restauracji Hotelu Mercure. Szefem Kuchni jest Wojciech Wiciak.

Tatar od wielu lat jest jednym z ulubionych dań, na które zjawiają się tam poznaniacy. Teraz można go jednak skosztować w dwóch odsłonach.

Pierwszej bardziej klasycznej czyli z polędwicy wołowej, ale podanej z frytkami. Nietypowe zestawienie w Polsce, natomiast bardzo typowe dla Francuzów. Trzeba się przekonać, jak smakuje połączenie ciepłych frytek i zimnego, wymieszanego i świetnie doprawionego tatara. Posiekane mięso mieszane jest z sosem z korniszona, cebuli, kaparów, oliwki zielonej, a następnie wymieszane z keczupem, musztardą, tabasco, papryką, solą i pieprzem.

Natomiast druga odsłona, to tatar jarski z avocado. W wyciętym z białej rzepy kwiatku lilii jak w miseczce podawany jest podczas przyjęć i spotkań nietradycyjny tatar jarski. W jego skład wchodzą drobno pokrojone pomidory concasse (czyli wyfiletowane pomidory), miękkie avocado, marynowana feta (w zalewie z oliwy, czerwonego pieprzu i tymianku), kapary, czerwona cebula. Doprawiony solą i czerwonym pieprzem w całości.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski