Tatar od wielu lat jest jednym z ulubionych dań, na które zjawiają się tam poznaniacy. Teraz można go jednak skosztować w dwóch odsłonach.
Pierwszej bardziej klasycznej czyli z polędwicy wołowej, ale podanej z frytkami. Nietypowe zestawienie w Polsce, natomiast bardzo typowe dla Francuzów. Trzeba się przekonać, jak smakuje połączenie ciepłych frytek i zimnego, wymieszanego i świetnie doprawionego tatara. Posiekane mięso mieszane jest z sosem z korniszona, cebuli, kaparów, oliwki zielonej, a następnie wymieszane z keczupem, musztardą, tabasco, papryką, solą i pieprzem.
Natomiast druga odsłona, to tatar jarski z avocado. W wyciętym z białej rzepy kwiatku lilii jak w miseczce podawany jest podczas przyjęć i spotkań nietradycyjny tatar jarski. W jego skład wchodzą drobno pokrojone pomidory concasse (czyli wyfiletowane pomidory), miękkie avocado, marynowana feta (w zalewie z oliwy, czerwonego pieprzu i tymianku), kapary, czerwona cebula. Doprawiony solą i czerwonym pieprzem w całości.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?