Składniki
- 4 gniazda makaronu tiagatelle
- 2 papryki czerwone
- pół cebuli
- 1 ząbek czosnku
- 3 suszone pomidory
- kilka listkow świeżej bazylii
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Jedną paprykę przekrawamy w połowie, usuwamy gniazdo nasienne, skrapiamy oliwką i pieczemy parę minut, aż papryka lekko zmięknie. Makaron gotujemy al dente. Na patelnię wlewamy oliwę z oliwek i wrzucamy pokrojoną w kostkę: cebulę, paprykę, czosnek i suszone pomidory. Całość podsmażamy, dodajemy makaron, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, posypujemy skrojoną bazylią. Całość przekładamy do pieczonej papryki.
ZAGŁOSUJ NA TEGO KANDYDATA W PLEBISCYCIE
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?