Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Agli Olio w pieczonej papryce. Przepis Agnieszki Ciborek

Agnieszka Ciborek
Agli Olio w pieczonej papryce
Agli Olio w pieczonej papryce Agnieszka Ciborek
Prezentujemy konkursowy przepis na danie z papryką. Jego autorem jest Agnieszka Ciborek.

Składniki

  • 4 gniazda makaronu tiagatelle
  • 2 papryki czerwone
  • pół cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 suszone pomidory
  • kilka listkow świeżej bazylii
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Jedną paprykę przekrawamy w połowie, usuwamy gniazdo nasienne, skrapiamy oliwką i pieczemy parę minut, aż papryka lekko zmięknie. Makaron gotujemy al dente. Na patelnię wlewamy oliwę z oliwek i wrzucamy pokrojoną w kostkę: cebulę, paprykę, czosnek i suszone pomidory. Całość podsmażamy, dodajemy makaron, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, posypujemy skrojoną bazylią. Całość przekładamy do pieczonej papryki.
ZAGŁOSUJ NA TEGO KANDYDATA W PLEBISCYCIE

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski