Uczestnicy warsztatów w Le Palais du Jardin poznają sekrety przygotowywania porywających kreacji najdoskonalszej kuchni francuskiej wg przepisu Szefa Kuchni restauracji - Michała Stężalskiego.
Podczas najbliższych warsztatów przedstawi on sztandarowe dania znad Sekwany oraz przekaże prostą receptę na sukces w ich przyrządzaniu. Wśród mięs używanych podczas warsztatów znajdzie się wspaniała wielkopolska dziczyzna - dzik i sarna.
Przygotujemy z nich smakowitą przystawkę: wątrobę z dzika glazurowaną głębokim Porto i palonymi orzechami włoskimi z coulis z Balsamico i malinami oraz porywające danie główne: comber z sarny a la Wellington z konfiturą z czerwonej cebuli. Słodkości warsztatom doda natomiast pyszny deser - Creme Caramel z flambirowanymi owocami runa leśnego i creme de cassis.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?