Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Bigos jutrosiński z Shii-take

Karolina Sternal
Bigos z grzybów? Z shii - take to możliwe
Bigos z grzybów? Z shii - take to możliwe Karolina Sternal
- Shii-take są delikatnym, bardzo smacznym grzybem. W kuchni można z nimi robić praktycznie wszystko. Nadają się do marynowania, smażenia, duszenia i gotowania. Poniżej mała próbka wykorzystania tego grzyba.

Składniki:

  • 1 kg pieczarek
  • 1 kg grzybów shii - take
  • 1 kg cebuli 1 kg mięsa (może być łopatka, karkówka, ale też mięso drobiowe) lub tyle samo kiełbasy
  • 1 kg ketchupu 1 mały słoik koncentratu pomidorowego
  • 1 kg czerwonej papryki masło do smażenia sól, pieprz i przyprawy do smaku

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Przygotowanie:
Pieczarki oraz shii - take pokroić i podsmażyć. Cebulę pokroić, lekko podsmażyć. Paprykę pokroić, mięso drobno pokroić i podsmażyć.

Wszystko razem zmieszać razem z ketchupem i gotować jeszcze przez około 30 minut. W czasie gotowania przyprawić solą, pieprzem i innymi przyprawami do smaku

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski