Składniki:
- 1 kg pieczarek
- 1 kg grzybów shii - take
- 1 kg cebuli 1 kg mięsa (może być łopatka, karkówka, ale też mięso drobiowe) lub tyle samo kiełbasy
- 1 kg ketchupu 1 mały słoik koncentratu pomidorowego
- 1 kg czerwonej papryki masło do smażenia sól, pieprz i przyprawy do smaku
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Przygotowanie:
Pieczarki oraz shii - take pokroić i podsmażyć. Cebulę pokroić, lekko podsmażyć. Paprykę pokroić, mięso drobno pokroić i podsmażyć.
Wszystko razem zmieszać razem z ketchupem i gotować jeszcze przez około 30 minut. W czasie gotowania przyprawić solą, pieprzem i innymi przyprawami do smaku
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?