reklama

Buraczki tarte w słoiku

Anastazja BezdusznaZaktualizowano 
123rf
Najczęściej i najchętniej marynujemy grzyby i ogórki. Kisić można również kapustę białą i czerwoną. Śmiało można sięgnąć po cukinię i buraki

Składniki:

  • 3,5 kg buraków,
  • szklanka octu 10%,
  • półtora szklanki wody,
  • szklanka cukru,
  • sól według uznania (średnio pół łyżeczki)

Sposób przygotowania:
Buraki gotujemy na półtwardo. Odstawiamy, by ostygły. Jak będą zimne, obieramy je i trzemy na tarce o grubych oczkach. Wrzucamy buraki do słoika. Z octu, wody, cukru i soli gotujemy zalewę. Zalewamy nią słoiki i pasteryzujemy przez około 15 minut. Niektóre gospodynie dodają do buraków też paprykę lub cebulę. Wtedy należy paprykę i cebule zetrzeć albo bardzo drobno pokroić i wrzucić do słoików razem z burakami.

Flesz - nowi marszałkowie Sejmu i Senatu, sukces opozycji

Wideo

Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych”i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Komentarze

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i obowiązują na niej polityka prywatności oraz warunki korzystania z usługi firmy Google. Dodając komentarz, akceptujesz regulamin oraz Politykę Prywatności.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3