Składniki:
- 4 kromka bagietki (można zamienić na ulubione pieczywo lub wafle ryżowe)
- 4 liście dekoracyjnej sałaty
- 1 pomidor
- 1 mozzarella
- łyżeczka oliwy z oliwek
- szczypta suszonych ziół prowansalskich
- kilka listków bazylii
Przygotowanie:
Mozzarellę i pomidora kroimy w plasterki. Na pieczywie układamy kolejno: sałatę, plaster pomidora i mozzarellę. Całość skrapiamy oliwą z oliwek i posypujemy suszonymi ziołami. Górę dekorujemy listkami bazylii. Aby zioła suszone oddały swój aromat, można je wcześniej wymieszać ich z oliwą z oliwek.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?