Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Caprese na... kanapkę

Anastazja Bezduszna
123rf
Zapach bazylii, kolor pomidora i smak mozzarelli mogą towarzyszyć tobie nie tylko we włoskiej restauracji podane w wersji sałatkowej. Teraz caprese możesz zabrać do pracy. Jako kanapkę. Sprawdź jakie to proste!

Składniki:

  • 4 kromka bagietki (można zamienić na ulubione pieczywo lub wafle ryżowe)
  • 4 liście dekoracyjnej sałaty
  • 1 pomidor
  • 1 mozzarella
  • łyżeczka oliwy z oliwek
  • szczypta suszonych ziół prowansalskich
  • kilka listków bazylii

Przygotowanie:
Mozzarellę i pomidora kroimy w plasterki. Na pieczywie układamy kolejno: sałatę, plaster pomidora i mozzarellę. Całość skrapiamy oliwą z oliwek i posypujemy suszonymi ziołami. Górę dekorujemy listkami bazylii. Aby zioła suszone oddały swój aromat, można je wcześniej wymieszać ich z oliwą z oliwek.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski