Składniki:
- opakowanie ciasta francuskiego
- 2 piersi z kurczaka
- 50g suszonych grzybów
- 1 czerwona papryka
- 5 plasterków (ok.180g) sera żółtego
- pomidor
- bazylia
Przygotowanie:
Podziel ciasto francuskie na 5 części, aby uformować z nich 5 rogalików. Na surowe jeszcze rogale połóż plastry żółtego sera posypanego bazylią. Włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, zostaw, aż wyrosną i się zarumienią.
Pasta: Ugotuj 2 piersi z kurczaka i zmiksuj z papryką. Gdy masa będzie gładka, przełóż do miski. Dodaj drobno pokrojone grzyby i wymieszaj.
Gdy croissanty ostygną, można je przekroić, posmarować pastą i obłożyć świeżym pomidorem.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?