18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Croissanty z pastą z kurczaka

Adrianna Kasperska
123rf
Prezentujemy przepis na croissanty z pastą z kurczaka. Jego autorem jest Adrianna Kasperska.

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 2 piersi z kurczaka
  • 50g suszonych grzybów
  • 1 czerwona papryka
  • 5 plasterków (ok.180g) sera żółtego
  • pomidor
  • bazylia

Przygotowanie:

Podziel ciasto francuskie na 5 części, aby uformować z nich 5 rogalików. Na surowe jeszcze rogale połóż plastry żółtego sera posypanego bazylią. Włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, zostaw, aż wyrosną i się zarumienią.

Pasta: Ugotuj 2 piersi z kurczaka i zmiksuj z papryką. Gdy masa będzie gładka, przełóż do miski. Dodaj drobno pokrojone grzyby i wymieszaj.

Gdy croissanty ostygną, można je przekroić, posmarować pastą i obłożyć świeżym pomidorem.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski