Składniki (na 4 osoby)
- 90 dag cynadrów
- 10 dag cebuli
- 8 dag smalcu
- 4 dag mąki pszennej
- pieprz, sól i majeranek do smaku
Przygotowanie
Najpierw starannie cynadry płuczę, usuwam zbędne błony, obgotowuję i odcedzam. Następnie ponownie zalewam zimną wodą i gotuję w całych sztukach. Po ugotowaniu, gdy już są miękkie, wyjmuję i kroję w talarki. Przyrządzam zasmażkę z tłuszczu, cebuli i mąki, lekko ją zrumieniam, rozprowadzam wywarem i zalewam cynadry dodając pieprz i majeranek do smaku.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?