Deser z serka mascarpone i truskawek
Składniki
200 g truskawek (świeże lub mrożone)
250 g serka mascarpone
2 jajka
2 łyżki cukru
migdały
Przygotowanie:
Truskawki zmiksować z łyżką cukru w blenderze. Żółtka od jajek zmiksować z serkiem i łyżką cukru.
Białka ubić na sztywno, dodać do masy serowo - jajecznej i wymieszać.
Do szklanek lub pucharków układać warstwami truskawki i masa serowo - jajeczna, na samej górze powinien znajdować się masa serowo - jajeczna. Po czym ozdobić wierzch truskawkami i migdałami.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?