Podróżowanie, doświadczanie różnych odmian kuchni ukształtowało jego spojrzenie na gotowanie i wpłynęło na decyzję o wyborze kuchni włoskiej i śródziemnomorskiej. Stara się poszukiwać składników, które wykorzystuje w kuchni, bezpośrednio u hodowców i producentów.
- Kuchnia włoska, z pozoru jest nieskomplikowana, jednak zrobienie doskonałej potrawy wymaga kunsztu. Tworzę kompozycje smaków i aromatów tradycyjnej włoskiej kuchni, które zmieniam w zależności od sezonu.
Regionalne składniki z polskich pól i lasów to dla mnie podstawa: warzywa, świeże zioła, grzyby, owoce - wszystko to uwzględniam w stałym menu. Przykładam dużą wagę do naturalnych potraw, do najwyższej jakości składników, sprawdzonych dostawców świeżych ryb, owoców morza i mięs.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?