To kolejna inicjatywa mająca ożywić to miejsce i zaprosić poznaniaków tym razem do robienia wspólnych zakupów regionalnych, naturalnych produktów od małych producentów.
W godzinach od 13 do 19 będzie można kupić smakowite sery grądzkie od Marka Grądzkiego, które goszczą na stołach najlepszych polskich restauracji. Na stoisku znajdą się także przetwory wykonane według starych receptur z XVIII i XIX wieku.
Będzie także stoisko z wędlinami ze świni złotnickiej. Rolmięs to pierwsza w Polsce ekoprzetwórnia mięsa bazująca na własnej hodowli. Wędliny świeże i dojrzewające, paróweczki, które mogą bez obaw jeść najmłodsi.
Jak wędlina, to oczywiście bez chleba obejść się nie może. Piekarnia Baranowscy z Lwówka Wielkopolskiego to wielopokoleniowa rodzina piekarzy hołdująca tradycji. Wspaniałe chleby na zakwasie, żytnie to po prostu sama natura, a szneki z glancem to najbardziej poznańska z poznańskich tradycji.
WIDZIAŁEŚ COŚ CIEKAWEGO? ZNASZ INTERESUJĄCĄ HISTORIĘ? MASZ ORYGINALNE ZDJĘCIA?
NAPISZ DO NAS NA ADRES [email protected]!
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?