ZOBACZ TEŻ: Co zrobić by grill się udał
Faszerowany filet z kurczaka z sosem musztardowo-paprykowym
Składniki:
- 4 filety z kurczaka (każdy po ok. 150 g)
- 2 kulki sera mozarella
- 3-4 pomidory suszone z oliwy
- olej
- świeża bazylia i rozmaryn
- sól, pieprz do smaku
- Sos musztardowo-paprykowy Tarsmak
Sposób przygotowania:
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Fileta z kurczaka rozciąć tak, aby powstała kieszonka.
Do środka włożyć połowę kulki mozarelli, pokrojone w paseczki suszone pomidory oraz posiekane zioła.
Doprawić do smaku solą, pieprzem i spiąć szpatułką do szaszłyków.
Tak przygotowane filety wysmarować odrobiną oleju i grillować na ruszcie z obu stron po ok. 10 min.
Podawać z pikantnym Sosem musztardowo-paprykowym Tarsmak.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?