Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Filet z kurczaka z grilla. PRZEPIS

ELKA
Torsmak
Kulinarna uczta na świeżym powietrzu, w otoczeniu zieleni i w doborowym towarzystwie - marzymy o niej już od kilku miesięcy. Prezentujemy przepisy na specjały grillowe, które sprawdzą się podczas majówkowych spotkań ze znajomymi. Popularny ketchup oraz musztardę zastąpmy wyjątkowymi sosami, które podkreślą smak przygotowanych potraw!

ZOBACZ TEŻ: Co zrobić by grill się udał

Faszerowany filet z kurczaka z sosem musztardowo-paprykowym

Składniki:

  • 4 filety z kurczaka (każdy po ok. 150 g)
  • 2 kulki sera mozarella
  • 3-4 pomidory suszone z oliwy
  • olej
  • świeża bazylia i rozmaryn
  • sól, pieprz do smaku
  • Sos musztardowo-paprykowy Tarsmak

Sposób przygotowania:

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Fileta z kurczaka rozciąć tak, aby powstała kieszonka.

Do środka włożyć połowę kulki mozarelli, pokrojone w paseczki suszone pomidory oraz posiekane zioła.

Doprawić do smaku solą, pieprzem i spiąć szpatułką do szaszłyków.

Tak przygotowane filety wysmarować odrobiną oleju i grillować na ruszcie z obu stron po ok. 10 min.

Podawać z pikantnym Sosem musztardowo-paprykowym Tarsmak.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski